2 Mart 2016 Çarşamba

Ergenlikte Cinsellik(Mastürbasyon)


Sosyal Takipci ve Para Kazanma Sistemi
                   


                   Ergenlikte Cinsellik(Mastürbasyon

Ergenliğe geçişte (Buluğ çağı için) cinsel hayatın tehlikeleri
Ergenlik hormonsal dengelerin değişimi ile birlikte meydana gelen; çocukluk çağı ile yetişkinlik çağı arasındaki geçiş dönemidir. Bu süreçte bireyler çocuksu davranışlarını terk eder ve erişkin rolüne bürünmeye başlar.
Ergenlik yaşı ırk, genetik, sosyoekonomik ve kültürel şartlar gibi birçok etkene göre değişiklik göstermekle birlikte 12-20 yaş arası olarak kabul edilir. 
Bu dönem ülkemizde kızlarda 10-12 yaşları arasında erkeklerde 12-14 yaşları arasında başlar.
Toplumsal etkiler ve fiziksel değişimlerdeki farklılıklar sebebi ile kız ve erkek çocukları ergenlik döneminde farklı şeyler yaşarlar, fakat bu süreç her iki cinsin de en savunmasız ve zayıf olduğu süreçtir.

SORU:


Mastürbasyon yapmak haram mıdır?

Mastürbasyonun dinimizdeki hükmü nedir? Bunu yapmak istemeyen fakat kendine engel de olamayan bir insan ne yapabilir? 


   CEVAP:
  Mastürbasyonun dinimizce hükmü konusunda İslam alimlerinin çeşitli görüşleri mevcuttur. Çoğu İslam alimine      göre Mastürbasyon yapmak (istimna) haramdır. "Bazı durumlarda" ise İslam alimlerinden bazılarına göre mübah,    bazılarına göre ise vaciptir.
“Ve o kimseler ki, onlar ırzlarını koruyucudurlar.”,“Ancak kendi eşleri veya sâhib oldukları câriyelerine karşı (olan münâsebetleri) müstesnâ. Çünki şübhesiz onlar (bundan dolayı) kınanmış kimseler değildir.”(Mü’minün, 5-6) âyetini delil getiren Şafiî, Mâliki âlimleri ve İmam-ı Nesefî, istimnanın haram olduğuna hükmetmişlerdir.
Hanefi ve Hanbeli Mezhebi İmamları; "Bekâr kimse harama gireceğinden korktuğu zaman şehvetiniteskin için istimna caizdir. Bu işinden dolayı ne sevap, ne de günah kazanır. Fakat sırf lezzet almak için yaparsa günahkâr olur." görüşündedir.
Eğer mastürbasyon yapmaksızın zinadan korunulamayacağına kanaat hasıl olursa bu durumda yapılması vacib olur diyen alimler de vardır. Çünkü iki şerden daha az zararlı olanın tercihi İslamî bir kuraldır.
SORU:
İnsan şehvet hissini yenerse böyle bir duruma hiç gerek kalmaz. Peki insan şehvet hissini nasıl yener?

CEVAP:
Allah'ın (cc)insana yerleştirdiği bu şehvet hissinin kontrolde tutulmasında en önemli tedbir, tahrik edici unsurların bulunduğu ortam ve yayınlardan kaçınmaktır. Çünkü Allah (cc) “zina yapmayın” değil “zinaya meyletmeyin” emreder. Meylin oluşabileceği her ortam ve yayın zaten zinayı netice verecektir. 
Çünkü cinsel isteğin insanın iradesini aciz bırakacak seviyeye ulaşması elbette birden bire olmaz. İlk öncesinde meyil oluşur. Önemli olan da bu meyli oluşturan ortamlardan irade kullanılabilir durumdayken kaçınmaktır. O ortama girdikten sonra “ben kendime hakim olamıyorum, ne yapayım?!” demek zaten bir saçmalık olur. 
Çözüm ve tedbir; harama meylin oluşmaması için haram ortamlardan kaçınmak, onun yerine alternatif bulmaktır. Hem hayırlı, hem eğlenceli arkadaş ve işler bulmak o kadar zor bir şey değildir. Yeter ki insan Allah'ın (cc)rızasını istesin.. 
Bir kudsi hadiste Allah (cc): “Bana yürüyerek gelene ben koşarak gelirim” buyurmaktadır. İnsan Rabbine yöneldiğinde.. Allah (cc) rahmet kucağına aldığı o kulunu elbette günahlardan kurtaracaktır..
Hadis-i şerifte peygamberimiz; bir günahından istiğfar eden o günahı hiç işlememiş gibi olur, buyurur.Bu kadar şefkatli bir Allah'ı (cc) olan insan, günahtan kaçmak için Rabbinden yardım istemelidir. Allah’ın (cc)yardımı elbette kuluna ulaşacak, onu affedecek ve o kul günahlardan kaçamasa bile Allah (cc), günahları o kulundan kaçıracaktır.. 



1 yorum: