8 Mart 2016 Salı

Allah'ın İnsanoğluna 11 Emri

                         Allah'ın İnsanoğluna 11 Emri  


KİBİRLİ OLMAMAK VE ALÇAKGÖNÜLLÜLÜK "Yeryüzünde böbürlenerek yürüme. Çünkü sen yeri asla yaramazsın, boyca da dağlara asla erişemezsin." (İsra, 37) 

KENDİNE GELMEK

 25. Kur’an, kovulmuş şeytanın sözü değildir. 26. (Hâl böyle iken) nereye gidiyorsunuz? 27,28. O, âlemler için, içinizden dürüst olmak isteyenler için, ancak bir öğüttür. (Tekvir, 25-28) 

ÇARESİZLİĞE DÜŞMEMEK "Onlar; başlarına bir musibet gelince, "Biz şüphesiz (her şeyimizle) Allah'a aidiz ve şüphesiz O'na döneceğiz" derler." (Bakara, 156)

 GÜÇ SARHOŞU OLMAMAK "5.İnsanoğlu, kendisine kimsenin güç yetiremeyeceğini mi sanıyor? 6"Yığınla mal harcadım" diyor." (Beled, 5-6) 

İSLAM KARDEŞLİĞİ "Mü'minler ancak kardeştirler. Öyleyse kardeşlerinizin arasını düzeltin. Allah'a karşı gelmekten sakının ki size merhamet edilsin." (Hucurat, 10) 

ALLAH'TAN YARDIM ALMANIN YOLU "Ey iman edenler! Eğer siz Allah'a yardım ederseniz (emrini tutar, dinini uygularsanız), O da size yardım eder ve ayaklarınızı sağlam bastırır." (Muhammed, 7) 

TEK BAŞINA YAŞANAMAZ "Kendileri ile huzur bulasınız diye sizin için türünüzden eşler yaratması ve aranızda bir sevgi ve merhamet var etmesi de O'nun (varlığının ve kudretinin) delillerindendir. Şüphesiz bunda düşünen bir toplum için elbette ibretler vardır." (Rum, 21) 

YAPTIĞIN İYİLİKLERİ UNUT, ANLATMA! "Güzel bir söz ve bağışlama, peşinden gönül kırma gelen bir sadakadan daha hayırlıdır. Allah, her bakımdan sınırsız zengindir, halîmdir (hemen cezalandırmaz, mühlet verir)" (Bakara, 263) 

KÖTÜLÜĞE HEMEN KARŞILIK VERME, ÖFKENİN DİNMESİNİ BEKLE! "Rahmân'ın kulları, yeryüzünde vakar ve tevazu ile yürüyen kimselerdir. Cahiller onlara laf attıkları zaman, "selâm!" der (geçer)ler." (Furkan, 63) 

ÇIKARCI OLMAMAK VE ADİL DAVRANMAK "7. Göğü yükseltti ve ölçüyü koydu. 8. Ölçüde haddi aşmayın. 9. Tartıyı adaletle yapın, teraziyi eksik tutmayın." (Rahman, 7-9)

0 yorum:

Yorum Gönder